0

Dermaroleri

Dermaroler je mehaničko sredstvo u obliku malog valjka na kome se nalaze male ( mikro) iglice izrađene od titanijuma. Dužina iglica se kreće od 0,5 do 3 mm. Postoje standardni dermaroleri koji na sebi imaju 192 ili 540 iglica i nestandardni (uži) dermaroleri specijalno kreirani za tretiranje teško dostupnih mesta kao sto su područja oko očiju i usana, oni sadrže 72 mikro iglice.
Svaki roler nalazi se u svom originalnom sterilnom pakovanju i ne sme se upotrebljavati na dve različite osobe, tj. jedan dermaroler se koristi na jednom klijentu kako bi se potpuno izbegle gljivične, bakterijske i virusne infekcije.

Prilikom kontakta dermarolera sa kožom dolazi do stvaranja malih mehaničkih oštećenja (mikrotrauma) pri čemu započinje prirodan proces samozaceljenja i dolazi do povećanja proizvodnje fibroblasta (ćelija vezivnog tkiva koja ima gradivnu ulogu), koji se pretvara u kolagen i elastin – dva ključna sastojka kože. Takođe dolazi i do otvaranja velikog broja malih kanala preko kojih će koža apsorbovati veće količine korisnih supstanci iz sredstava kojima se koža tretira.